Україна

МОЗ назвало епідемризики деокупованих територій

МОЗ назвало епідемризики деокупованих територій

У Маріуполі вже почали фіксувати випадки холери

Звільненим територіям загрожують проблеми з питною водою, підтоплення територій, зупинка вакцинації та поширення інфекційних захворювань.

На деокупованих територіях України існує ризик спалаху інфекційних хвороб, заявив у понеділок, 6 червня, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

За його словами, звільненим територіям загрожують:

  •     проблеми з питною водою;
  •     підтоплення територій;
  •     зупинка вакцинації;
  •     поширення інфекційних захворювань

Кузін повідомив, що фахівці епідемслужб вже повністю досліджували деокуповані території Київської та Житомирської областей, дослідження тривають у Чернігівській та Сумській областях.

За його словами, внаслідок руйнувань та перебоїв у роботі інфраструктури погіршилася якість питної води. “У Київській області з 21 зразка 2 не відповідали нормам за мікробіологічними показниками, а отже, ця вода не є безпечною”, – зазначив він.

Ще у 11 випадках вода не відповідала нормі за хімічними показниками, що може призвести до стійких розладів стану здоров’я.

Санлікар також вважає, що деокупованим територіям загрожують такі інфекційні хвороби, як педикульоз, висипний тиф, короста.

Ризики епідемії збільшуються через масові поховання та удари РФ по критичній інфраструктурі, лікарнях та хімічних об’єктах.

Зазначимо, що напередодні повідомлялося, що в окупованому Маріуполі почали фіксувати перші випадки холери.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button