Цікаве

Чому вакцину колють у ліву рук: відповідь експерта

Біль, почервоніння чи припухлість на місці введення вакцини, які зазвичай проходять швидко, не викликають бажання зайвий раз рухати цією рукою. Тому робити щеплення зручніше в ту руку, яку ви зможете менше навантажувати та використовувати, пояснив популярний педіатр Євген Комаровський в ефірі програми “Час Голованова”, передає 1News.

Дорослій людині радять робити щеплення в плече лівої руки, якщо вона – правша, каже лікар Комаровський, – Якщо ви шульга – уколють у праву руку, тобто вибирають “менш робочу”. Це пов’язано з тим, що після введення вакцини часто виникає біль у руці, тому людині природно розумніше не вводити препарат у ту руку, якою вона робить більше дій.

Також вакцину, зокрема від ковіду, можна вводити в стегно, але так менш зручно. Кандидат медичних наук зазначає, що щеплення у стегнороблять здебільшого дуже маленьким дітям, оскільки такий малюк ще сам не сидить і вколоти його у стегно – комфортніше.

Дітям теж колють вакцину в плече, а щеплення в стегно роблять дуже маленьким дітям, тому всім зручніше

А у сідничний м’яз саме вакцини як дітям, так і дорослим робити не варто.

Цивілізація давно вирішила, що вакцини не колють у попу. У сідниці багато жирової тканини, це уповільнює ефект дії вакцини, -каже Євген Комаровський,- до того ж можна потрапити в сідничний нерв при його аномалії, про це не завжди відомо.

Якщо вашому малюку лікар або медсестра пропонують зробити щеплення в попу, тому що мовляв так йому буде менш боляче, що там м’якше і краще – не дозволяйте, це не правильно.

 

Back to top button