Україна

МОЗ домовляється про гуманітарні коридори

МОЗ домовляється про гуманітарні коридори

Фото: Соцсети

Так виглядають полиці у київських магазинах

Київ просить про допомогу в організації доставок ліків та продуктів до закладів охорони здоров’я та соціальних закладів.

 

Українська влада веде переговори з міжнародними організаціями про гуманітарні коридори для доставки ліків та продуктів до місць бойових дій, де найскладніша ситуація. Про це у вівторок, 1 березня, повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко, пише Укрінформ.

 

“Віце-прем’єр Ольга Стефанишина на постійному зв’язку, я постійно спілкуюсь щодня з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Хансом Клюге для того, щоб було організовано гуманітарні коридори, для того, щоб ми могли доставити ліки, продукти до закладів охорони здоров’я та соціальних установ”, – сказав міністр.

 

Він зазначив, що Києву потрібна допомога в цьому питанні, оскільки в Чернігові протягом трьох днів через дії російських терористів виявився відрізаним від постачання психоневрологічний диспансер, через відключення електрики страждають лікарні в Маріуполі, проте загарбники не пропускають “швидкі” машини з ліками і продуктами.

 

Нагадаємо, напередодні міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала міжнародні гуманітарні структури, такі як Червоний Хрест, ООН та ОБСЄ, виконати свої зобов’язання та надати гуманітарну допомогу районам, що найбільше постраждали від війни.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button