Україна

Москва вперше пішла на поклон – Зеленський


Москва вперше пішла на поклон - Зеленський

Росія вже не може самостійно воювати проти України, тому просить допомоги в так званих союзників, зазначив прзидент.

Країна-агресор Росія вже не може самостійно вести з війну проти українського народу. Саме тому Москва просить допомогу в Ірану та вперше в історії пішла на поклон до КНДР. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час засідання у форматі Рамштайн у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі у середу, 11 жовтня.

Він наголосив, що Україна зараз перебуває в особливій ситуації, коли на фронті потрібно тиснути на ворога без пауз.

“Усі ви розумієте принципи ефективного захисту. Саме такого захисту, який не залишає ворогу шансу перепочити, відновити сили, обрати якусь іншу тактику дій. Росія втратила ініціативу. Ми на неї тиснемо. Ми! Саме українська сміливість та ваша підтримка визначають, що відбувається на полі бою та, головне, що відбудеться на полі бою”, – заявив президент.

На його думку, Росія вже не може самостійно воювати проти України, тому просить допомоги в так званих союзників.

“Росія не справляється самостійно з цією війною. Ви це бачите. Їй потрібен Іран – без “шахедів” та іншої допомоги Росія не може. Їй потрібна Північна Корея. Уявіть це – вперше в своїй історії Москва пішла на поклон в Пхеньян. Чорноморський флот Росії тікає подалі від наших морських дронів і ракет. Традиційні покупці російської зброї бачать, наскільки переважаючою є зброя, яку робить вільний світ і яку використовують українці”, – заявив Зеленський.

Він підкреслив, що Росія хоч і повільно, але впевнено виходить з різних точок геополітичних розломів у світі, бо їй не вистачає своїх сил.

“При цьому у неї ще вистачає ресурсів, аби розпалювати конфлікти та перетворювати їх на повномасштабні трагедії. Це відбувається і в Сахелі, це може статися ще значно болісніше в Ізраїлі та в регіоні Близького Сходу в цілому. Маємо цього не допустити”, – сказав президент і знову закликав союзників ще сильніше тиснути на Росію, щоб агресор слабшав та не встигав адаптуватися.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Бельгії. У столиці цієї країни Брюсселі проходить зустріч у форматі Рамштайн. Зеленський вперше взяв участь у засіданні.

Президент вже провів зустріч з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також главою Пентагону Ллойдом Остіном і новим командувачем армії США Чарльзом Брауном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button