Україна

МОН розробило проєкт програми “Захист України” для старшокласників


МОН розробило проєкт програми Захист України для старшокласників

Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

Міністерство освіти та науки розробило проєкт модельної навчальної програми «Захист України» для 10–11 класів шкіл, що має стати ключовим елементом комплексного оновлення предмета, спрямованого на формування в молоді національної ідентичності та навичок для захисту власного життя. Про це повідомила пресслужба МОН напередодні, 22 липня.

Програма має отримати гриф “Рекомендовано” за результатами експертизи та відповідний наказ до затвердження від МОН.

Зазначається, що проєкт програми передбачає єдиний зміст для всього учнівства, незалежно від статі, що сприяє рівним можливостям у набутті важливих навичок. Зміст предмета охоплює широкий спектр тем, актуальних для розуміння сучасного світу, зокрема інноваційні технології, інформаційну безпеку та домедичну допомогу.

Зокрема, у 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, ознайомлюватимуться з принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку, а також значна увага приділятиметься практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Тоді як програма 11 класу фокусуватиметься на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з медичної допомоги, а також важливим аспектом буде вивчення методів захисту цивільного населення в умовах кризи, можливостей і способів оборони України.

Кожен модуль передбачає засвоєння і відпрацювання конкретних навичок з керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел (OSINT), стресо- та психологічної стійкості.

Ми повідомляли, що у 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку.

Раніше повідомлялося, що відмова студентів чоловічої статі, визнаних придатним до військової служби, від проходження практичної базової підготовки є підставою для відрахування їх із закладу освіти.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button