Україна

Могила радянських офіцерів у парку в Чернівцях виявилася порожньою


Могила радянських офіцерів у парку в Чернівцях виявилася порожньою

Під час розкопок поховання під пам’ятником генералу Боброву у парку Шевченка в Чернівцях тіл радянських офіцерів не виявили.


Братська могила радянських генералів та офіцерів у парку Шевченка в Чернівцях виявилась не братською, і не могилою. Про це повідомив міський голова Роман Клічук на своїй сторінці у Facebook.
 
“Завершили процес ексгумації. На місці “поховання” тіл не виявили. “Але ж там були похоронені радянські генерали та офіцери”, – є ті, хто так подумає. Наша відповідь проста: рашисти брехали, брешуть і будуть брехати… але нічого, наші славні ЗСУ це виправлять”, – написав він.

Нагадаємо, 28 серпня у парку в Чернівцях розпочали демонтаж братської могили радянських генералів та офіцерів. Планувалося, що тіла, які там поховані, ексгумують та перепоховають на кладовищі. А пам’ятник демонтують.

 
Братська могила офіцерів і генералів радянської армії була встановлена 24 жовтня 1969 року за ініціативи Чернівецького облвиконкому. Заявлялось, що могилі поховані герої Радянського союзу генерал-майор Федір Бобров і полковник Лаврентій Волошин, а також інші представники офіцерського складу радянської армії. 

У Полтаві знесли пам’ятник радянському генералу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button