Україна

Мобілізація засуджених: анонсовано внесення законопроєкту до Ради


Мобілізація засуджених: анонсовано внесення законопроєкту до Ради

Наступного тижня законопроєкт про мобілізацію засуджених буде зареєстрований у Верховній Раді.


Законопроєкт про мобілізацію засуджених та ув’язнених буде зареєстрований в Верховній Раді наступного тижня. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.
 
“Я думаю, що наступного тижня він (законопроєкт – ред.) буде зареєстрований, а на найближчому засіданні Ради він буде голосуватися в першому читанні й в другому так само. Я очікую, що це буде весною, не пізніше”, – сказав він.

Міністр зазначив, що є тисячі чоловіків, які перебувають у місцях позбавлення волі, але хочуть стати військовослужбовцями та захищати країну.

 
“Військові попросили, щоб ми виключили з-під можливої мобілізації тих, хто порушував військову дисципліну та вчиняв злочини під час виконання військового обов’язку. Так само вони не хочуть бачити тих, хто вчиняв злочини проти держави. Тому такі категорії напевно під мобілізацію не потраплять”, – розповів Малюська.
 
Глава Мін’юсту додав, що не очікує затягування розгляду в парламенті цього законопроєкту, адже за його словами, він не зустрів жодного депутата, який був би проти.
 
“Не всі командири військові готові брати засуджених та ув’язнених до себе, але ми не будемо і не плануємо нікому нав’язувати таких мобілізованих. Скоріш за все, це будуть окремі загони”, – пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше Малюська заявив, що особи, які мають судимість, але звільнені з місць позбавлення волі за “безпечними” статтями мають бути мобілізовані. Зокрема, це стосується корупціонерів та порушників ПДР.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button