Україна

МО видало ліцензію на використання наркопрепаратів медиками на фронті


МО видало ліцензію на використання наркопрепаратів медиками на фронті

Ліцензія дозволяє регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі.

В Україні видали першу ліцензію на роботу з наркотичними засобами та прекурсорами в бойових умовах. Про це 21 лютого повідомило Містерство оборони України.

Зазначається, що відтепер представники Міноборони долучаються до робочої групи, яка розглядає питання надання дозволу військовим частинам використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори.

“Ця ліцензія дозволяє регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі”, – зазначила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій і науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань і посттравматичних стресових розладів, отриманих унаслідок війни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button