Україна

МО показало випробування плавучих бронежилетів


МО показало випробування плавучих бронежилетів

Плавучий модуль кріпиться до бронежилета і витримує вагу не лише військового, а й додаткового спорядження у 27 кілограмів.

Міноборони продовжує тестувати бронежилети з двома зразками плавучих модулів – українського та іноземного виробника. Пресслужба відомства опублікувала фото з місця випробувань.

Їх розробляють спеціально для військово-морських сил, понтонерів, сил спеціальних операцій, деяких спецпідрозділів десантно-штурмових військ, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що плавучий модуль кріпиться до бронежилета і витримує вагу не лише військового, а й додаткового спорядження у 27 кілограмів.

“Якщо такий бронежилет потрапляє у воду, то повітряна подушка автоматично надувається і піднімає бійця на поверхню”, – зазначив Олександр Шарко, головний спеціаліст Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

В управлінні збирають відгуки бійців, які тестували плавучі бронежилети.

“Нам дуже важливі відгуки бійців. Після подібних випробувань ми отримуємо важливу інформацію від груп тестування. Це дозволяє покращувати вироби, щоб українська армія отримувала амуніцію, яка створює перевагу над армією ворога”, – додав Олександр Шарко.

Нагадаємо, про початок випробування плавучих бронежилетів Міноборони повідомляло на початку березня.

Раніше у Міноборони затвердили другий зразок жіночого бронежилета. Його випробування тривали три місяці й відбувалися у два етапи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button