Україна

Міжнародний Реєстр збитків розпочав прийом заяв


Міжнародний Реєстр збитків розпочав прийом заяв

Запуск Реєстру став революційною подією для світового міжнародного права, для українців та для всіх постраждалих від війни, зазначили у Мін’юсті.

У місті Гаага в Нідерландах оголошено про технічний запуск міжнародного Реєстру збитків та початок прийому заяв постраждалих від збройної агресії РФ. Про це повідомило Міністерство юстиції України у вівторок, 2 квітня.

Вказано, що запуск Реєстру збитків відбувся в рамках міністерської конференції “Відновлення справедливості для України” в присутності генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, керівників міжнародних організацій, міністрів та високопосадовців з понад 60 держав.

“Головне завдання міжнародного Реєстру збитків – отримувати та обробляти заяви про збитки та докази; класифікувати та систематизувати такі заяви, оцінювати та визначати придатність заяв для включення до Реєстру та реєструвати прийнятні заяви з метою їх майбутнього розгляду та винесення рішення”, – йдеться у повідомленні.

Міністр юстиції Денис Малюська назвав запуск Реєстру революційною подією для світового міжнародного права, для українців та для всіх постраждалих від війни.

“Його створення й поява стали результатом кропіткої, безупинної роботи української команди та світової спільноти. Ми не чекаємо на завершення війни – ми діємо. Створено реальну можливість притягнути рф до відповідальності та отримати відшкодування збитків, завданих країною-агресором”, – заявив він.

У свою чергу заступниця керівника Офісу президента Ірина Мудра повідомила, що зараз робоча група продовжує працювати над створенням Компенсаційної комісії, яка буде присуджувати компенсації й Компенсаційного фонду для виплат.

“Учасники робочої групи перебувають у постійному діалозі з міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити Міжнародний компенсаційний механізм в цілому, а всі постраждали отримали компенсації”, – повідомила вона.

Раніше у вівторок стало відомо, що застосунок Дія почав приймати заяви до Реєстру збитків. Для подання заяви треба бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button