Україна

ЗСУ відбили російські атаки біля Урожайного


ЗСУ відбили російські атаки біля Урожайного

Ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного в Донецької області.

Українські війська відбили російські атаки на чотирьох напрямках, у тому числі і в районі населеного пункту Урожайне. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 15 серпня.

Вказано, що протягом доби російські окупанти завдали 42 ракетних, 44 авіаційних ударів та здійснили 24 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільних, зокрема й діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На фронті відбулось 23 бойових зіткнення. ЗСУ відбили наступальні дії росіян на Куп’янському напрямку в районах південно-східніше Вільшан та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Авдіївки, а на Мар’їнському напрямку – в районі міст Мар’їнка та Красногорівка Донецької області.

“На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Сили оборони продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Підрозділи закріплювалися на досягнутих рубежах, вели контрбатарейну боротьбу.

Наша авіація завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два артилерійських засоби на вогневих позиціях, один зенітно-ракетний комплекс та ще один важливий об’єкт противника.

Раніше Генштаб повідомив про успіхи в районі Урожайного. Водночас офіційної інфомації про звільнення цього населеного пункту досі не було оприлюднено.

ЗСУ знищили три ворожі танки Прорив на Донеччині

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button