Україна

Міноборони з початку війни допустило до експлуатації 20 зразків бронемашин


Міноборони з початку війни допустило до експлуатації 20 зразків бронемашин

Бронемашини MRAP (англ. Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок) – клас військової техніки з посиленим балістичним захистом корпусу.

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у війську близько 20 зразків бойових броньованих машин, створених за принципом MRAP. Про це повідомляє пресслужба МОУ.

Допуск до експлуатації отримали зразки бронемашин, випущені оборонними концернами США, Великої Британії, Австралії, Туреччини тощо. Арсенал броньованих засобів українського війська поповнила й продукція українських виробників сектору ОВТ, створена за технологією MRAP.

Бронемашини MRAP (англ. Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок) – клас військової техніки з посиленим балістичним захистом корпусу. Форма днища таких машин пристосована для розсіювання енергії вибуху мін чи саморобних вибухових пристроїв. Крім того, вони мають спеціальні амортизаційні сидіння для екіпажу та десанту.

Бронемашини складаються з капсули, що забезпечує захист особового складу під час підриву. Двигун та колеса виступають у ролі вибухопоглинаючих елементів, які приймають на себе всю кінетичну енергію від вибуху міни, зберігаючи цілісність модуля.

Нагадаємо, з початку року Міноборони кодифікувало 70 нових зразків боєприпасів для БПЛА. Серед нових зразків є уламково-фугасні, кумулятивні, комбінованої дії та багатоцільові боєприпаси, які різняться за вагою: від кількох сотень грамів до понад кількох кілограмів.

Також повідомлялося, що Міноборони дозволило використовувати українську башту для М113.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 5 =

Back to top button