Україна

Міноборони з нуля. Мінус всі заступники міністраСюжет


Міноборони з нуля. Мінус всі заступники міністра

Новий міністр оборони Рустем Умеров повністю змінює команду міністерства, позбавляючись людей свого попередника.

У Міноборони України запущено глобальну перебудову. Новий міністр оборони Рустем Умеров ініціював звільнення всіх заступників, які дісталися йому від Олексія Резнікова. За даними джерел ЗМІ, Умеров особисто переконав президента Володимира Зеленського змінити всю команду в міністерстві, і ніхто зі звільнених чиновників не зможе повернутися на свою посаду.
 
Кого звільнили
 
Володимира Гаврилова, Ганну Маляр, Ростислава Замлинського та Дениса Шарапова звільнили з посади заступника міністра оборони. Андрія Шевченка – з посади заступника міністра оборони України з європейської інтеграції, Віталія Дейнегу – з посади заступника міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.
 
Також Костянтина Ващенка звільнили з посади державного секретаря міністерства оборони. Від Резніква залишився лише перший заступник Олександр Павлюк, і то тимчасово, його поки що не звільнили, бо він постійно перебуває у міжнародних поїздках.
 
“Перезавантаження. Почали. Робимо. Працюємо у штатному режимі. Решта новин – згодом. Зараз фокус – Рамштайн”, – прокоментував масові звільнення сам Умеров.
 
Чим займалися ці люди?
 
Ганна Маляр стала заступником міністра оборони у серпні 2021 року і ще до того, як міністерство оборони очолив Олексій Рєзніков. До цього вона була тренером підрозділів СБУ зі стратегічних комунікацій, а також брала участь у телепроектах як юрист-криміналістка.
 
У міністерстві оборони Маляр очолювала напрямок стратегічних комунікацій та інформаційної політики. За час роботи на посаді заступника міністра вона активно описувала у своїх соціальних мережах успіхи ЗСУ на фронті. Іноді ці повідомлення випереджали офіційні повідомлення Генштабу ЗСУ та призводили до непорозумінь.
 
Деякі з її повідомлень військові називали передчасними та хибними. Минулого четверга вона потрапила у скандал, коли раніше Генштабу та військових повідомила про звільнення села Андріївка біля Бахмута.
 
Двоє із заступників міністра Андрій Шевченко та Віталій Дейнега прийшли працювати до міністерства у лютому 2023 року, у розпал скандалу про зловживання на закупівлях для армії.
 
Дейнега до призначення був керівником фонду Вернись живим, він очолював у міністерстві напрямок цифрових трансформацій.
 
Андрій Шевченко – колишній тележурналіст та посол України в Канаді, очолював напрямок європейської інтеграції.
 
Дениса Шарапова називали відповідальним за найскандальнішу ділянку роботи міністерства оборони – закупівлі.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button