Україна

Міноборони повідомило про просування під Бахмутом


Міноборони повідомило про просування під Бахмутом

Росіяни перейшли до оборони, намагаючись утримати займані позиції на Бахмутському напрямку. Вони стягують резерви.

Українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ. За минулу добу є просування до кілометра на різних ділянках, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр в Telegram у середу, 7 червня.

“За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів”, – написала вона.

Маляр зазначила, що росіяни зараз перейшли до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Вони стягують резерви на цей напрямок з глибини для захисту. При цьому “вагнерівці” досі залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії ведуть десантно-штурмові загони регулярної армії РФ.

Також заступник міністра пояснила, що ЗСУ вдавалося так довго тримати оборону на Бахмутському напрямку, а тепер і наступати, завдяки підготовленим укріпленням.

“Вся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально”, – запевнила вона.

Нагадаємо, 5 червня Ганна Маляр повідомила про перехід ЗСУ до наступальних дій. Вона запевнила, що українські бійці рухаються доволі широким фронтом на Бахмутському напрямку.

Також командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що росіяни втрачають позиції на флангах під Бахмутом.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button