Україна

Міноборони опублікувало заяву щодо некоректного порівняння цін на продукти


Міноборони опублікувало заяву щодо некоректного порівняння цін на продукти

Для харчового забезпечення ЗСУ Міноборони оплачує комплексну послугу за Каталогом продуктів, ціни на які вже враховують логістику, зокрема й доставку у райони бойових дій.

Пресслужба Міністерства оборони України опублікувала заяву щодо поширення у ЗМІ некоректної інформації про ціни на продукти, які купують для Збройних Сил України й окремої військової частини Головного управління розвідки Міністерства оборони.

“У медіа поширюються матеріали з порівнянням цін на закупівлю продуктів харчування для Збройних Сил України та окремої військової частини Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Дана інформація подається некоректно”, – підкреслюють у пресслужбі.

У Міноборони пояснюють, що порівнюються категорично не тотожні речі.

“Оскільки для порівняння взято звіти про закупівлю саме продуктів і саме для харчування окремої військової частини ГУР МОУ безпосередньо за місцем постійної дислокації у місті Київ, – вказано в заяві.”

Крім того, підкреслюється, що для харчового забезпечення ЗСУ Міноборони оплачує комплексну послугу з організації харчування за Каталогом продуктів, ціни на які вже враховують логістику, зокрема й доставку у райони бойових дій.

“Послуга з організації харчування, по суті, це формат “їжа “ходить” за військовослужбовцем”. Ціна послуги з організації харчування одного військовослужбовця складає від 137,04 грн до 144,06 грн на добу”, – уточнюють в міністерстві.

Вказано також, що, як правило, особовий склад ГУР Міноборони під час виконання бойових завдань забезпечується харчуванням за тим же принципом, що й усі військовослужбовці ЗСУ – завдяки укладеним Міноборони договорам щодо послуг з організації харчування.

Наголошується, що Міністерство оборони України продовжує пошук рішень, спрямованих на забезпечення прозорих процедур закупок та ефективних моделей організації харчування Збройних Сил України.

“Наголошуємо: для Збройних Сил України не закуповуються окремо продукти. Ціна у договорах враховує, зокрема: приймання, зберігання, переміщення, освіження запасів продовольства, видачу продуктів харчування, їх облік та інші заходи, згідно з заявками командирів військових частин у визначених місцях. Ціни договорів, а також додатки до них були оприлюднені Міноборони ще два місяці тому – 28 лютого. Також закликаємо, у разі якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, повідомляйте про можливі порушення до Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції: спеціальна телефонна лінія: +38 044 271 39 86, електронна пошта: [email protected]”, – пише пресслужба міністерства.

Нагадаємо, у січні вибухнув гучний скандал, коли з’ясувалося, що Міноборони проводить закупівлю продуктів за цінами, завищеними удвічі-втричі. Глава Міноборони тоді відкинув звинувачення, пояснивши скандал низкою помилок у договорах. Він також назвав ситуацію “штучною інформаційною атакою під вигаданим приводом”. Але згодом було звільнено директора департаменту закупівель та та заступника міністра оборони.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button