Україна

Міністр: На Харківщині – масштабна лісова можежа, її не можуть загасити


Міністр: На Харківщині - масштабна лісова можежа, її не можуть загасити

Загасити пожежі не вдається через те, що території щільно заміновані, тому фахівці застососують спеціальні методи захисту, які заважають вогню перекинутися на сусідні ділянки.

У Харківській області вирує масштабна лісова пожежа на території приблизно 3500 га, загасити її поки що не вдається через те, що території поруч заміновані. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець, пише РБК-Україна.

“На жаль, станом на вчора ми маємо зафіксовану величезну пожежу – 3,5 тисячі гектарів. Це рекордні якісь цифри. Це Харківська область, тобто територія, наближена до ведення бойових дій. І, на жаль, погасити цю пожежу, зупинити її на сьогодні майже неможливо, оскільки території заміновані”, – заявив він.

Міністр додав, що лісничі й працівники ДСНС щодня працюють, щоб ця пожежа не поширювалася, але ліквідувати її поки що неможливо, тому поставлено завдання – забезпечити контроль над ситуацією.

Стрілець повідомив, що для цього використовують спеціальні методи захисту, які заважають вогню перекинутися на сусідні ділянки.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині гасять дев’ять лісових пожеж одночасно. 

Перед тим повідомлялося, що на Харківщині російські обстріли спричинили 18 лісових пожеж.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button