Цікаве

Даша Астаф’єва знялася в образі героїні картини, яку росіяни викрали у Херсоні

Відома українська співачка, ведуча та модель Даша Астаф’єва приміряла несподіваний образ у новій фотосесії. Знаменитість перевтілилася на героїню картини «Портрет дівчини у вишиті сукні» художника Михайла Васильовича Брянського. Це полотно та ще понад десять тисяч творів мистецтва були вкрадені росіянами з Херсонського художнього музею під час окупації міста.

У ролі режисерки зйомки виступила ілюстраторка Марія Оз, яка хотіла нагадати всьому світу, що ворог цілеспрямовано знищує культурну спадщину України. У відео Астаф’єва позувала під народний романс «По небу місяць, по небу ясний…» у вишитій сорочці, яка є близькою копією вбрання з картини. Вишила її під час окупації херсонська гідеса Інна Микуцька.

«І поки викрадене мистецтво сумує на чужині, нашим потужним інструментом стає памʼять. Незайве нагадування посередництвом фантазії, що ми втрачаємо кожного дня і миті. Нехай це мистецтво оживе і поговорить з вами…», — йдеться в публікації.

The post Астаф’єва знялася в образі героїні картини, яку росіяни викрали у Херсоні first appeared on UA Новини — портал новин з усього світу.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 12 =

Back to top button