Україна

MIGA почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні


MIGA почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні

Агентство з гарантій інвестицій Світового банку тепер дає гарантії для страхування воєнних ризиків на українській території.

Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій (MIGA) Групи Світового банку почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні з Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки України.

Угоду про збільшення гарантії з 17,1 до 40,85 млн євро між MIGA і німецьким банківським холдингом ProCredit було підписано в присутності першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко в Лондоні під час проведення Конференції з питань відновлення України-2023 (URC-2023).

“Це перший проєкт, який буде реалізовуватись із залученням Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України. Впевнена, що програма страхування воєнних ризиків для інвестицій в українську економіку від MIGA запалить зелене світло для тих бізнесменів, які чекають можливості розпочати роботу над відновленням нашої країни”, – зазначила чиновниця.

Збільшення гарантії від MIGA поширюється на інвестиції ProCredit в капітал її української дочірньої компанії АТ ПроКредит Банк для підтримки українського малого та середнього бізнесу.

Відповідна програма буде діяти до грудня 2025 року. 

Як відомо, Євросоюз покриє 45% усіх потреб України у фінансуванні її відновлення до 2027 року.

Крім того, з початку війни Україна отримала фінансову допомогу на $50 млрд. В кінці травня Євросоюз перерахував Києву черговий транш на 1,5 млрд євро у рамках програми макрофінансової допомоги з початку року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button