Україна

Метінвест допоможе евакуйованим з Азовсталі

Метінвест допоможе евакуйованим з Азовсталі

На Азовсталі залишаються мирні жителі

З Азовсталі евакуювали у Запоріжжя 156 людей, на підприємстві ще залишаються сотні мирних мешканців.

Компанія Метінвест надасть необхідну допомогу всім евакуйованим із маріупольського підприємства Азовсталь. Напередодні до Запоріжжя прибули перші 156 людей, вивезених з комбінату. Про це в ефірі телеканалу Україна 24 розповів директор з персоналу Метінвесту Іван Голтвенко.

“156 людей перебували в бомбосховищах Азовсталі майже 2 місяці. Евакуйовані кажуть, що на комбінаті залишилися ще сотні людей, переважно це жінки та діти. Евакуацію провели за сприяння ООН та Червоного хреста. Приєдналася до допомоги також компанія Метінвест… Перебувати стільки часу у бомбосховищі – це героїзм. Серед евакуйованих людей – багато наших співробітників, і група Метінвест готова допомогти всім людям”, – наголосив він.

Голтвенко запевнив, що їм нададуть психологічну, медичну та гуманітарну допомогу. Крім того, їм допоможуть із працевлаштуванням.

“Люди розповідають жахливі речі. Вони кажуть, що бомбардування тривали всі 60 днів, вони жили в інформаційному вакуумі і щоночі прощалися з життям. Всім цим людям необхідна допомога, і її обов’язково буде надано”, – запевнив чиновник.

Наразі евакуйовані вже отримали продукти харчування, вирішується питання їхнього розселення.

“Усім нашим співробітникам з Азовсталі ми запропонуємо нову роботу”, – сказав Голтвенко.

Нагадаємо, у понеділок, 1 травня, у Маріуполі розпочалася евакуація громадян з території комбінату Азовсталь за підтримки ООН та Червоного Хреста. Вночі 3 травня після часткової евакуації цивільних із території заводу Азовсталь у Маріуполі російські війська знову почали обстрілювати підприємство.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button