Україна

Мер Мелітополя назвав кількість цивільних, які перебувають у полоні росіян


Мер Мелітополя назвав кількість цивільних, які перебувають у полоні росіян

На території РФ, включаючи тимчасово окуповані території України, судять щонайменше 10 громадян Мелітополя.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області у полоні у росіян знаходиться близько 500 громадян України. Росія відмовляється звільняти як військових, так і цивільних. Про це у п’ятницю, 24 листопада заявив мер Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону.

“Сьогодні майже 500 жителів тимчасово окупованих територій Запорізької області знаходяться у полоні. За заявами родичів, ці люди перебувають у реєстрах на обмін, але ворог не бажає обмінювати військових та цивільних”, – сказав він.

Федоров додав, що на території РФ, включаючи тимчасово окуповані території України, судять щонайменше 10 громадян Мелітополя.

“Ми знаємо, що сьогодні судилище проходить щонайменше над десятьма мелітопольцями. Кого судять у Ростові, кого в Москві, кого – на території окупованого Криму”, – заявив Федоров.

Він підкреслив, що такими діями росіяни прагнуть залякати українців аби ті перестали чинити опір окупантам.

“По-друге, окупанти намагаються зловити організаторів спротиву”, – сказав Федоров. 

Мер Мелітополя додав, що окупанти посилюють терор на ТОТ. Вони не дозволяють дітям спілкуватися із друзями на підконтрольній Україні території, а студентів псевдомедичних вишів змушують працювати у військових шпиталях та надавати допомогу пораненим російським солдатам. 

Уряд додатково виділив 180,7 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету на виплати держдопомоги полоненим та їх сім’ям. 

Росія з літа фактично заморозила обмін полоненими з Україною. Однак перемовини з їх відновлення тривають.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button