Цікаве

Марсохід NASA створив трохи кисню на Червоній планеті

Марсохід NASA створив трохи кисню на Червоній планеті

Фото: NASA
Апарат MOXIE

MOXIE може ефективно перетворювати атмосферу Марса на чистий кисень. Для цього марсіанське повітря спочатку проходить через фільтр, що очищає його від забруднень.

Марсохід NASA Perseverance перетворює вуглекислий газ на кисень на Марсі – найважливіший компонент для життя на Червоній планеті. Про це повідомляє Daily Mail.

Нове дослідження показує, що прилад MOXIE здатний виробляти кисень у різних атмосферних умовах – у тому числі вдень та вночі – та у різні марсіанські сезони.

У кожному із семи експериментальних запусків прилад досягав поставленої мети – виробляти шість грамів кисню на годину. Дослідники припускають, що збільшення кількості таких приладів здатне створювати в тисячі разів більше кисню, що дозволить забезпечити життєдіяльність людей необхідним для життя хімічним елементом.

“За допомогою приладу MOXIE відбулася перша демонстрація того, що можна використовувати на місці ресурси іншої планети і перетворювати їх на щось корисне для людини”, – каже Джеффрі Хоффман з Массачусетського технологічного інституту, США.

Раніше повідомлялося, що Джеймс Вебб зробив знімок зірки Вольфа-Раєта, яка перебуває на відстані близько 5600 світлових років від нас.

У NASA анонсували нову спробу запустити ракету на Місяць


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button