Україна

Малюська запропонував в’язням “дати лопату” і відправити на фронт


Малюська запропонував в язням дати лопату і відправити на фронт

Рада схвалила у першому читанні новий законопроект про мобілізацію. В документі, серед іншого, пропонується дозволити добровільну мобілізацію людей з погашеною судимістю.

Ув’язненим можна “дати лопату”, а не зброю та відправити на війну. Про це в ефірі телемарафону у суботу, 17 лютого, сказав міністр юстиції України Денис Малюська.

За його словами, нині за ґратами перебувають тисячі громадян, які хочуть і готові захищати свою державу.

“Аналіз того, чи безпечні вони для несення військової служби, не займе багато часу, адже всі в’язні вже проходили тестування на визначення ризику вчинення повторних злочинів”, – сказав міністр. 

Він додав, що далеко не усі засуджені можуть становити загрозу для інших. 

“Мені складно уявити, яку небезпеку в лавах ЗСУ становитимуть ті, хто був засуджений за порушення правил ПДР, коли наслідки були неумисними, або ті, хто вчинив корупційне порушення. Вони убивати з автомата своїх побратимів точно не будуть. Але й варто розуміти, що бути в армії зараз – це не тільки захищати Батьківщину зі зброєю в руках, а це й будувати різні речі. Ризиковано давати автомат, давайте дамо лопату”, – сказав він.

Нагадаємо, 30 січня Кабмін схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Зазначалось, що коментарі та зауваження до документу були враховані спільно з Генштабом, урядом і нардепами.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button