Україна

Маляр застерегла від “зливу” таємної інформації


Маляр застерегла від зливу таємної інформації

Якщо відбудеться несанкціонований витік інформації, Міноборони реагуватиме відповідно до закону.

 
У Міністерстві оборони України готові реагувати у разі витоку державної таємниці у публічний простір. Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.
 
“За посадою, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці вищого ступеня секретності. Звичайно, я в межах повноважень знаю, хто яку операцію на сході або півдні планував, хто був проти чого і хто – за. Але бачу, що деякі учасники соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та прийняття рішень так, ніби теж мають доступ, і ніби вони мають законний дозвіл це поширювати”, – зазначила Маляр.
 
За її словами, якщо відбудеться несанкціонований витік інформації – Міноборони реагуватиме відповідно до закону.
 
“Зараз дуже динамічний час, і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної та оприлюднюється. Тобто, підхід у держави дуже гнучкий та орієнтований на потреби і запити суспільства”, – додала Маляр.
 
Вона наголосила, що навіть коли є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна лише офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї.
 
ЗСУ звільнили удвічі більше територій Харківщини, ніж оголошено – Маляр
 
Нагадаємо, раніше вона закликала не розповсюджувати передчасну інформацію про деокупацію. За її словами, говорити про те, що населений пункт наш, можна, коли його вже “зачищено”, а правоохоронці провели стабілізаційні заходи.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button