Події

Майновий комплекс вартістю понад 430 млн грн на Одещині повернуто Міноборони Ук…

Майновий комплекс вартістю понад 430 млн грн на Одещині повернуто Міноборони України

????Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону домоглися повернення та реєстрації за Міноборони України права власності на майновий комплекс на території Одеської області.

????Йдеться про нежитлові приміщення загальною площею більше 7,8 тис м кв орієнтовною вартістю понад 430 млн грн.

????У суді прокурори довели протиправність вибуття з державної власності нежитлових будівель, які з 2017 року незаконно перебували у володінні комерційної структури.

????Це єдиний майновий комплекс, який є державною власністю, право володіння ним у держави не припинялось з лютого 2012 року. Однак, у 2017 році спірне майно спочатку було незаконно відчужено, а потім право власності на нього незаконно набуло приватне товариство, яке користувалося ним до теперішнього часу.

????Рішенням Господарського суду Одеської області, яке залишено в силі судом апеляційної інстанції, позов прокуратури про усунення перешкод у користуванні державним нерухомим майном та повернення його з незаконного володіння на користь держави в особі Міністерства оборони України повністю задоволено.

????Наразі рішення суду реально виконано – право власності товариства припинено, єдиний майновий комплекс повернуто з незаконного володіння та зареєстровано за державою в особі Міністерства оборони України.

Back to top button