Україна

Майже половина українців виступають проти подвійного громадянства – соцопитування

Найбільше ідею подвійного громадянства підтримують на сході — 33% опитаних, натомість у західних регіонах 55% респондентів висловилися проти

48% українців не підтримують запровадження подвійного громадянства.

Такі дані показало дослідження фонду “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології, – інформує 1News.

При цьому, згідно з опитуванням, 24% респондентів висловилися за можливість запровадження подвійного (множинного) громадянства для всіх країн без винятків.

Ще 11% підтримують цю ідею, якщо подвійне громадянство буде дозволено лише з країнами-членами ЄС і НАТО, 7% — можуть підтримати запровадження такого громадянства з усіма країнами, окрім Росії, а майже 5% опитаних виступають за подвійне громадянство лише з колишніми республіками СРСР.

“Помітно, що підтримку ідеї подвійного (множинного) громадянства найбільше висловлюють заможні громадяни, люди, які часто перетинають кордон і довгий час проживають чи працюють в іноземних державах, а також молодь, якій взагалі притаманна більша відкритість до зовнішнього світу та бажання здобувати новий досвід, ніж старшим поколінням”, — зазначили соціологи.

Найбільше ідею подвійного громадянства підтримують на сході — 33% опитаних, натомість у західних регіонах 55% респондентів висловилися проти.

Back to top button