Події

«Повага. Допомога. Справедливість». Державний сектор та громадські організаці…

«Повага. Допомога. Справедливість». Державний сектор та громадські організації об’єднують зусилля для допомоги тим, хто пережив злочини сексуального насильства на війні
 

????Понад 100 стейкхолдерів з України та з-за кордону об’єдналися під час стратегічної сесії «Respect. Support. Justice» у рамках проєкту «United for Justice».

????Вона присвячена напрацюванню спільних кроків державного та громадського сектору для допомоги постраждалим від злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК).

????Заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова підкреслила, що сьогодні надважлива координація усіх, аби максимально допомоги постраждалим від злочинів СНПК.

????За словами керівниці Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні Оксани Цимбрівської, розслідування злочинів СНПК та притягнення винних до відповідальності – один з ключових напрямів співпраці Проєкту з Офісом Генерального прокурора.

????Учасники зосередилися на пошуку відповідей та донесення своєї думки з наступних питань:
– що треба зробити аби постраждалі та свідки СНПК довіряли правоохоронцям і брали участь у всіх етапах процесу;
– як покращити допомогу постраждалим і домогтися підтримки від суспільства;
– які поточні практики розслідування і судового переслідування необхідно змінити;
– як об’єднати зусилля усіх стейкхолдерів, щоб притягнути до відповідальності злочинців.

????Прокурор Офісу Генпрокурора Ірина Діденко, яка опікується цим напрямом, зазначила, що головним мотиватором у роботі з СНПК є люди. Сильні українці, які пережили страшні події і яким потрібна наша допомога.

????Засновниця «Фонду Маша», Почесний посол ООН Марія Єфросиніна подякувала за увагу до проблеми. Наголосила, що, на відміну від росії, в Україні є розвинене громадянське суспільство. Коли воно об’єднується з державою – ми непереможні.

????Напрацьовані ідеї враховуватимуться в подальшій роботі держінституцій та NGO. Стануть дорожньою картою для прокурорів і слідчих, які безпосередньо працюють з СНПК. Допоможе на всіх етапах, від слідства до суду, захищати інтереси постраждалих.

ФОТО

БІЛЬШЕ

Back to top button