Україна

МАГАТЕ вимагає від РФ вивести війська із ЗАЕС – резолюція


МАГАТЕ вимагає від РФ вивести війська із ЗАЕС - резолюція

Відповідну резолюцію підписали 26 держав-членів ООН. Проти було два – Росія та Китай, решта утрималася під час голосування.

 
Рада керівників Міжнародного агентства з атомної енергії, що складається з представників 35 держав-членів ООН, ухвалила резолюцію з вимогою до Росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції. Про це 15 вересня повідомляє Reuters.
 
За резолюцію проголосували 26 держав, проти було дві – Росія та Китай, решта утрималася під час голосування. Як повідомили у представництві РФ при міжнародних організаціях у Відні, це Бурунді, В’єтнам, Єгипет, Індія, Пакистан, Сенегал та Південно-Африканська Республіка.
 
У документі міститься заклик до Росії “негайно припинити всі дії проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні та на них”.
 
Нагадаємо, що МАГАТЕ пропонує Україні та Росії укласти угоду про недоторканність Запорізької АЕС.
 
МЗС України відреагувало на пропозицію МАГАТЕ про “припинення вогню” навколо ЗАЕС. Спікер МЗС Олег Ніколаєнко заявив, що забезпечити ядерну безпеку на Запорізькій АЕС можна лише після її деокупації, демілітаризації та повернення під контроль України.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button