Світ

Посол України зустрівся зі спецпредставником Китаю

Посол України зустрівся зі спецпредставником Китаю

Фото: Посольство України в КНР.

Павло Рябікін і Лі Хуей

Сторони обмінялися думками щодо українсько-китайських відносин, повномасштабного вторгнення Росії в Україну та інших питань.


Посол України в Китаї Павло Рябікін 17 квітня зустрівся зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії Лі Хуеєм. Про це повідомило посольство України в КНР.

 

Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо українсько-китайських відносин, повномасштабного вторгнення Росії в Україну та інших питань, що становлять спільний інтерес.

 

Рябікін акцентував на важливості активізації двостороннього політичного діалогу на всіх рівнях, а також підтвердив запрошення китайській стороні взяти участь у Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії в червні.

 

У ході переговорів сторони також відзначили, що взаємна повага суверенітету, територіальної цілісності і незалежності є непорушною основою українсько-китайських відносин.

Нагадаємо, раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін провів переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцом у Пекіні під час яких заявив, що Пекін підтримує проведення мирної конференції по Україні, але за участі Росії. 
 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 3 =

Back to top button