Україна

Ляшко: Україна досягла піку захворюваності на коронавірус

В Україні спостерігається стабілізація пандемії Covid-19 на високих цифрах захворюваності. За показниками країна вже досягла піку цієї хвилі. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише 1news, посилаючись на 112ua.

За його словами, раніше в Україні захворюваність зростала в 2-3 рази від тижня до тижня.

“Зараз ми вже на піку і ми очікуємо, що після цього потроху захворюваність піде на спад. Те, наскільки швидко ми пройдемо цей пік, буде залежати від того, чи будуть українці дотримуватися карантинних обмежень і наскільки швидко будуть вакцинуватися”, – сказав Ляшко.

Тим часом в НАН прогнозують, що поширення коронавірусного захворювання в Україні може прискорити свої темпи і досягти 40-50 тис. інфікованих за добу. На думку фахівця, такий невтішний прогноз може бути пов’язаний з рухом антивакцинаторів, які заявляють в ЗМІ про те, що робити щеплення проти коронавірусу необов’язково, а також з проваленою кампанією з вакцинації в країні.

У цей час Міністерство охорони здоров’я України опрацьовує можливість введення так званої ковидной амністії. Власникам підроблених covid-сертифікатів дадуть можливість вакцинуватися.

Back to top button