Україна

Ляшко розповів про воєнні втрати охорони здоров’я

Ляшко розповів про воєнні втрати охорони здоров я

Фото: Сергей Гайдай / Facebook

Наслідки обстрілу лікарні в Рубіжному

З початку повномасштабної війни в Україні загинуло 12 лікарів, ще 47 були тяжко поранені. 672 заклади охорони здоров’я пошкоджені й розграбовані, 115 медзакладів зруйновані і відновленню не підлягають.

 

З початку повномасштабної війни в Україні загинуло 12 лікарів, ще 47 були тяжко поранені. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Українській правді.

 

Повідомляється, що йдеться тільки про підтверджені випадки, насправді лікарів, які постраждали від війни, більше.

 

“12 убитих російськими окупантами і 47 тяжко поранених. Це верифіковані цифри. Потенційно кількість більша, але поки що немає підтвердження”, – заявив Ляшко.

 

Водночас міністр стверджує, що, незважаючи на війну, критичної нестачі лікарів в Україні немає, тим більше, що є достатньо іноземних фахівців-медиків, які згодні приїхати в Україну.

 

“Є черга із іноземних фахівців, готових приїхати до нас. Ми також відкриті, але кажемо, що краще приїжджати тоді, коли від нас надходить запит – хто потрібен лікарні, наприклад анестезіолог чи травматолог. Тоді ми просимо: приїжджайте своєю бригадою, ми вам скажемо, у яку лікарню”, – уточнив міністр.

 

Ляшко також повідомив, що залишається проблема еміграції лікарів, але наразі вона не створила критичної ситуації в охороні здоров’я.

 

“Вона є, і, перш за все, емігрують жінки з дітьми, які вимушено залишають Україну, щоб забезпечити безпеку дітям. Тому така ситуація є. Чи критична вона для нас зараз? Ні. З спілкування із прифронтовими лікарнями схоже, що більшість медичних працівників залишається на робочому місці”, – запевнив голова МОЗ.

 

Міністр повідомив про серйозні руйнування у сфері охорони здоров’я.

 

“У нас є 672 пошкоджені або пограбовані заклади охорони здоров’я. З них, за нашою оцінкою, 115 медзакладів зруйновані і відновленню не підлягають. Тільки 34,4 мільярда гривень потрібно на те, щоб відновити пошкоджені об’єкти. Це без оцінки ще 64 об’єкти з тих 672, до яких у нас немає доступу. На відновлення зруйнованих потрібно 15 млрд 211 млн. Йдеться тільки про відновлення, не модернізацію. Також зруйновано чи розграбовано 426 аптек. 33 з них відновленню не підлягають”, – конкретизував Ляшко.

 

Зруйновані і пошкоджені лікувальні заклади вже відновлюють – там, де дозволяє ситуація.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button