Україна

Під час війни в Україні загинув 61 медійник – ІМІ


Під час війни в Україні загинув 61 медійник - ІМІ

Станом на 6 червня загинув 61 медійник. З них 10 загинули під час виконання професійних обов’язків.

Росія скоїла 518 порушень проти медіа в Україні, серед яких вбивства журналістів, закриття медіа, поранення журналістів, підрив телевеж. Станом на 6 червня загинув 61 медійник. З них 10 загинули під час виконання професійних обов’язків. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ)

“Росія робить це цілеспрямовано – чинить тиск, вчиняє кібератаки на сайти українських медіа. Також ми зафіксували 16 випадків обстрілів телевеж. Це робилося для того, щоб створити інформаційний вакуум, викликати паніку серед людей. Щоб журналісти не могли доносити інформацію про війну, яку розпочала Росія проти України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначаєється, що у травні ІМІ зафіксував новий випадок викрадення – Ірини Левченко, журналістки, яка була на пенсії.

“Зазвичай викрадали журналістів, які працювали, а зараз дійшло до того, що викрадають журналістів на пенсії. Тобто окупанту не вигідно, щоб будь-яка людина, яка може впливати на свідомість громадян, була в професії чи була дотичною до інформаційного спротиву на окупованій території”, – заявила керівниця відділу моніторингу свободи слова ІМІ Катерина Дячук.

За її словами, росіяни знали, до кого йдуть на окупованих територіях, маючи списки журналістів.

Нагадаємо, під Бахмутом 22 травня загинув військовий, журналіст, автор науково-популярного журналу Куншт та журналу соціальної критики Спільне Євгеній Осієвський із Кропивницького.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button