Україна

Львівський суд заочно заарештував 29 сенаторів РФ

Львівський суд заочно заарештував 29 сенаторів РФ

Фото: tass.ru

Сенатори заарештовані заочно

Російських сенаторів підозрюють у допомозі у веденні агресивної війни, у діях, спрямованих на зміни меж території України.

Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання органу досудового розслідування про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою сенаторам Ради Федерації Федеральних Зборів РФ. Про це повідомляє прес-служба суду.

“Сенатори обґрунтовано підозрюються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 КК України (навмисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою зміни меж території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких) наслідків) та ч. 5 ст.27, ч. 2 чт.437 КК України (пособництво у веденні агресивної війни)”, – йдеться у повідомленні.

У списку – 29 прізвищ.

Раніше у Львові заарештували блогера за підозрою у держзраді. “Політичний експерт” Гліб Ляшенко привселюдно підтримував злочинні дії Росії. Його заарештували із правом внесення 4 млн грн застави.

Тим часом у Росії родичі загиблих в Україні російських військових почали подавати судові позови проти командирів частин, де служили їхні близькі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button