Україна

Ліквідовано мережу ботоферм, створених для розповсюдження фейків


Ліквідовано мережу ботоферм, створених для розповсюдження фейків

Для “розгону” фейків зрадники створили анонімні акаунти у соцмережах Фейсбук, Інстаграм і Твіттер із загальною аудиторією у майже 200 тис. користувачів.

СБУ ліквідувала мережу ботоферм, які працювали на розхитування обстановки в Україні. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Насамперед зловмисники намагались дискредитувати діяльність вищого військово-політичного керівництва нашої держави в умовах війни. Також вони розповсюджували хибні повідомлення про теракти в українських містах та “мінування” об’єктів з масовим скупченням людей”, – повідомляють в СБУ.

Зазначається, що для “розгону” фейків зрадники створили анонімні акаунти у соцмережах Фейсбук, Інстаграм і Твіттер із загальною аудиторією у майже 200 тис. користувачів.

“У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах України знешкоджено 9 ботоферм і викрито їхніх організаторів. Серед них – активні прихильники однієї з вітчизняних політсил. Осередки дезінформації діяли в Тернопільській, Полтавській, Черкаській, Сумській, Львівській, Чернівецькій, Харківській, Миколаївській та Закарпатській областях”, – йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що апаратно-програмні комплекси для “вирощування” ботів фігуранти встановили у власних помешканнях або в офісних приміщеннях.

Під час обшуків було виявлено банківські картки, на які отримували гроші за інформаційні “вкиди”; GSM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання.

Готуються повідомлення фігурантам про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили протиправну діяльність двох 26-річних чоловіків, які зламували облікові записи веб-ресурсів. 

Українець продавав росіянам персональні дані європейців

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button