Україна

Лідери Німеччини, Франції та Польщі в Берліні обговорять питання безпеки, – 1News

Темою переговорів лідерів стануть питання безпеки в регіоні Центральної та Східної Європи


wikimapia

У Берліні 8 лютого пройде засідання Веймарського трикутника – це переговори лідерів Польщі, Німеччини та Франції. Про це пише RMF24.

За словами глави кабінету президента Польщі, у форматі Веймарського трикутника президент Дуда зустрінеться з президентом Макроном і канцлером Шольцем. Темою переговорів лідерів стануть питання безпеки в регіоні Центральної та Східної Європи. Повідомляється, що переговори відбудуться у вівторок, 8 лютого.

Новини за темою: Посол РФ у США заявив, що вторгненння в Україну не в інтересах Москви

Раніше глава бюро міжнародної політики президента Якуб Кумоч заявляв, що главою темою переговорів у Веймарському трикутнику стане загроза вторгнення Росії в Україну.

“І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різного роду заходи (щодо ситуації в Україні)… Кожна з цих країн має свої контакти, і лідерам трьох великих європейських країн варто обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди відзвітувати про свої переговори в Пекіні, – прокоментував Якоб Кумоч. 

Нагадаємо, раніше ситуацію навколо України обговорити президент України Володимир Зеленський з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем.

Джерело

Back to top button