Україна

Легалізація зброї в Україні – Резніков заявив про необхідність прийняття закону – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

За словами міністра оборони, повинно бути описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати

В Україні необхідно прийняти закон, який би регулював обіг зброї, оскільки вона має бути легалізована, і люди повинні мати право на її зберігання. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Я давній прихильник легалізації зброї з кількох причин. Як юрист, я вважаю, що в принципі повинен бути закон, який регулює обіг зброї, його досі немає. Зброя повинна бути легалізована, описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати. Люди повинні мати право на зберігання – не носіння – короткого ствола, у багатьох країнах це є, і це підвищує безпеку громадянина, допомагає правоохоронним органам, зменшує злочинність, це точно”, – зазначив міністр.

За його словами, стосовно сил територіальної оборони, то бойова зброя повинна зберігатися в збройових кімнатах у військових частинах, і в міру необхідності резервісти, які підписали контракт, будуть її отримувати для навчань або при розгортанні сил.

“Це різні типи зброї, одне з іншим не пов’язане. Але коли потенційні недоброзичливці знатимуть, що на руках в українців легально знаходиться якась кількість коротких стволів та іншої зброї, це додатковий фактор задуматися: яка ціна буде у цієї агресії”, – резюмував Резніков.

1News за темою: “Не в шафі”: Резніков пояснив доступ сил територіальної оборони до зброї

Нагадаємо, ще на початку минулого року комітет Верховної Ради з питань діяльності правоохоронних органів рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Зокрема, законопроєкт пропонував легалізувати такі види цивільної зброї: А — автоматична вогнепальна зброя; В — гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична); С — короткоствольна вогнепальна зброя; D — довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя; Е — довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button