Україна

Шахраї намагались продати земельну ділянку в Києві за 1 млн доларів

За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва групу осіб викрито на шахрайстві з продажу земельної ділянки в Києві, повідомила 1News прес-служба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, у квітні 2021 року вони звернулися до одного з районних судів Миколаївської області з підробленими державними актами про право власності на 4 земельні ділянки у місті Києві та підробленим договором для отримання судового рішення про визнання права власності на ці землі за підконтрольною юридичною особою.

Після рішення суду та внесення інформації до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, група осіб підшукала юридичну особу та запропонувала їй придбати у них земельну ділянку площею 0,8 га за 1 млн доларів США.

Під час укладення договору купівлі-продажу та отримання грошових коштів вони були затримані правоохоронцями «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі двом особам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Тривають невідкладні слідчі дії за місцем проживання підозрюваних та за адресами знаходження юридичних осіб, які були задіяні у злочинній схемі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Печерського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу співробітників Головного управління по боротьбі з корупцію та організованою злочинністю СБУ.

Back to top button