Україна

Кулеба сказав, чи встигне Конгрес США схвалити допомогу для Києва до Різдва


Кулеба сказав, чи встигне Конгрес США схвалити допомогу для Києва до Різдва

Спікер Палати представників Майк Джонсон у листопаді заявив, що Конгрес має намір схвалити надання додаткового пакета допомоги Ізраїлю та Україні до Різдва.

Київ робить все можливе, аби Конгрес США ухвалив пакет допомоги Україні до Різдва. Про це у вівторок, 5 грудня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на пресконференції з нідерландською колегою Ганке Брюїнс Слот.

На запитання журналістів, чи зможе американський парламент визначитися щодо допомоги Україні до Різдва, він відповів: “Робота не зупиняється, ведеться. Зокрема, минулого тижня я мав зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, і довга частина цієї розмови була присвячена саме цьому питанню. Те, що я почув від свого колеги, обнадіює, але це рішення американської політики, американського парламенту”. 

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив наприкінці листопада, що Конгрес схвалить надання додаткового пакета допомоги Ізраїлю та Україні до Різдва. Водночас сьогодні він написав лист-ультиматум до Білого дому, в якому заявив, що не підтримає подальшої допомоги України, якщо не буде розв’язано питання щодо безпеки кордонів США.

Нагадаємо, ще у жовтні президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів. У пакеті було передбачено фінансування допомоги Україні на понад 60 млрд доларів та фінансування допомоги Ізраїлю.

Напередодні, 4 грудня, радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що якщо нового фінансування від Конгресу не буде, США не зможуть передавати зброю Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button