Україна

Кулеба розповів, як “вибивав” Patriot для України


Кулеба розповів, як вибивав Patriot для України

Українська сторона попросила партнерів не шукати відмовок, чому неможливо доставити зенітні комплекси, – а взяти й доставити, зазначив міністр.

Німеччина проведе аналіз усіх наявних у світі зенітних систем Patriot та інших комплексів ППО, щоб найближчим часом поставити їх в Україну. Про це у четвер,4 квітня, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Брюсселі на пресконференції за підсумками засідання Ради Україна-НАТО.

“Німеччина як голова коаліції протиповітряної оборони ініціює негайний аналіз усіх наявних не тільки у союзників, а й у світі систем батарей Patriot та інших систем ППО, і того, що можна зробити, які комбінації побудувати, щоб ці батареї було поставлено в Україну”, – розповів він.

За словами Кулеби, під час засідання він “чітко позначив партнерам батареї, які, як ми переконані, доступні в країнах НАТО, і попросив не шукати відмовок: чому їх неможливо доставити, – а взяти й доставити”.

Міністр зазначив, що провів сьогодні 15 двосторонніх зустрічей і кожна розпочиналася з Patriot, бо міністрів країн НАТО потрібно було “занурити у сувору реальність жителів Харкова, Одеси, Львова”.

“Сьогодні колеги пережили шоковий стан, який їх змусить по іншому подивитися на цю проблему і дати результат”, – запевнив Кулеба.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що ЗРК Patriot – це єдина система в Україні, здатна перехоплювати балістичні ракети, а тільки в березні Росія випустила по нашій території 94 такі ракети.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button