Україна

Кулеба розповів, як врятувати ОБСЕ


Кулеба розповів, як врятувати ОБСЕ

Росія фактично взяла ОБСЄ в заручники, маніпулюючи принципом консенсусу і таким чином руйнуючи організацію зсередини, пояснив очільник МЗС.

Росію необхідно вигнати з Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) через її руйнівний вплив. Про це сказав глава МЗС Дмитро Кулеба на пресконференції з головою ОБСЄ Буяром Османі в Києві у понеділок, 16 жовтня.

На його думку, “Москва фактично взяла ОБСЄ в заручники, маніпулюючи принципом консенсусу і таким чином руйнуючи організацію зсередини”.

“ОБСЄ – це організація безпеки й співробітництва в Європі, але на сьогодні Росія – це найбільша загроза безпеці й співробітництву в Європі. Вона прагне хаосу, дестабілізації, і я сьогодні підтвердив свою позицію, що якщо ми хочемо врятувати ОБСЄ, врятувати безпеку й співробітництво в Європі, маємо виставити Росію за двері ОБСЄ і за двері Європи. Так буде краще для всіх”, – заявив Кулеба.

За його словами, усе, що зараз робить Росія в ОБСЄ, – вбиває цю організацію.

“Я легко собі уявляю ОБСЄ без РФ. Але шлях до цього, безумовно, буде болючий. Це як лікування хвороби: лікуватися іноді дуже боляче, але для виживання й здорового життя цей шлях треба пройти. Ми вже бачимо контури всередині нової ОБСЄ, коли через блокування Росією тих чи інших рішень держави-учасниці знаходять шлях, як обійти російське вето”, – зазначив він.

Нагадаємо, 16 жовтня голова ОБСЄ Буяр Османі приїхав з візитом до Києва. Він заявив, що Україна є головним пріоритетом під час його головування в цій організації.

Раніше Парламентська Асамблея ОБСЄ визнала Росію державою спонсором-тероризму, а ПВК Вагнер – терористичною організацією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button