Україна

Кулеба розповів про проблеми з навчанням на F-16


Кулеба розповів про проблеми з навчанням на F-16

Українські пілоти не розпочали навчатися на західних винищувачах у червні, як планувалося, і тепер графік зсувається.

Навчання українських пілотів на F-16 не розпочалось у червні, як було заплановано, і тепер графік тренувань починає зсуватися. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

За його словами, “одна з країн” обіцяла Україні розпочати навчання українців на винищувачах F-16 ще минулого місяця, але через помилку в розрахунках цього не сталось.

Кулеба зазначив, що раніше був упевнений в отриманні Україною винищувачів “в перші місяці наступного року” з огляду на те, що навчання на F-16 мали початись у червні.

“У червні тренування не розпочались. Це означає, що графік починає зсуватись… Ми зараз працюємо з усіма причетними сторонами, з усіма країнами, які беруть участь в авіаційній коаліції, щоб максимально пришвидшити цей процес”, – сказав він.

Голова МЗС пояснив, що йдеться про дуже складний процес: навчання льотчиків та інженерів, підготовка інфраструктури, “ухвалення необхідних правових рішень, власне, про передання літаків”.

“Навчання не починались. Була обіцянка почати навчання в червні від однієї з країн, тепер вони кажуть, що продовжують підготовку до початку навчання, помилились в розрахунках, їм треба більше часу. Але в нас часу немає, тому ми максимально все пришвидшуємо”, – підсумував він.

Нагадаємо, 26 червня у міноборони Данії заявили, що почали навчати українських пілотів на F-16.

Резніков назвав термін, коли Україна отримає F-16

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button