Україна

Кулеба розповів про переговори в Іспанії


Кулеба розповів про переговори в Іспанії

Іспанія зараз головує в Раді Євросоюзу. Ця країна за принципом ротації змінила Швецію до кінця 2023 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув з візитом до Іспанії. Про це він повідомив у Twitter в четвер, 31 серпня

Зокрема, очільник МЗС опублікував відео прогулянки з іспанським колегою Хосе Мануелем Альбаресом та розповів деталі переговорів. Кулеба зазначив, що “аплодує” головуванню Іспанії у Раді ЄС.

“Відкриття перемовин про членство України в ЄС у 2023 році – це топ-пріоритет. Україна робить для цього усе необхідне, і ЄС також. Крім того, обговорили розширення військової допомоги Іспанії для України, яку ми дуже цінуємо”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Зі свого боку Альбарес у Twitter наголосив, що “уряд і народ України має тверду підтримку Іспанії, яка головує в Раді ЄС”.

1 липня Іспанія розпочала своє головування в Раді Євросоюзу. Вона за принципом ротації змінила Швецію як головуюча країна в Єврораді та головуватиме до кінця 2023 року.

Як відомо, на поточному тижні Кулеба здійснює візит до трьох країн Європи і Іспанія є третьою у цьому списку. В іспанському Толедо він візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

А вчора Дмитро Кулеба зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button