Україна

Кулеба прибув до Китаю і озвучив плани на візит


Кулеба прибув до Китаю і озвучив плани на візит

Китаю варто переглянути відносини з Україною крізь призму стратегічних відносин з Європою, зазначив очільник МЗС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав візит до Китаю. Про це він повідомив у Instagram і оприлюднив відео у вівторок, 23 липня.

“Усім привіт з Китаю. У розвиток контактів лідерів України президента Володимира Зеленського та КНР Сі Цзіньпіна, здійснюю перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. Це також перший двосторонній візит міністра закордонних справ України до КНР з 2012 року”, – заявив він.

За його словами, попереду розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру. Будуть обговорюватись і двосторонні відносини.

“Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями”, – зазначив міністр.

Кулеба вважає, що Китаю варто переглянути відносини з Україною крізь призму стратегічних відносин з Європою.

Напередодні стало відомо, що 23-25 липня Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю на запрошення міністра закордонних справ КНР Ван Ї. Головною темою переговорів стане пошук шляхів припинення агресії РФ та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру в Україні.

Також сьогодні у Пекіні озвучили власні очікування від візиту Дмитра Кулеби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − eight =

Back to top button