Україна

Кулеба назвав єдиний спосіб вирішення проблеми ЗАЕС


Кулеба назвав єдиний спосіб вирішення проблеми ЗАЕС

Україна продовжить працювати з МАГАТЕ, а також з усіма іншими партнерами для забезпечення безпеки Запорізької АЕС.

Повний вивід російського військового та технічного персоналу із Запорізької атомної електростанції є єдиним прийнятним шляхом забезпечення безпечного її функціонування. Про це в середу, 14 вересня, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу в Одесі після зустрічі з колегами з Ірландії та Литви Саймоном Ковені та Габріелюсом Ландсбергісом.
 
За його словами, іншого варіанту вирішення проблеми немає.
 
“На думку України, єдиним стабільним безпечним вирішенням проблеми Запорізької АЕС є повне виведення з неї військового та технічного персоналу Росії”, – сказав він.
 
Глава української дипломатії підкреслив, що будь-які інші пропозиції щодо вирішення проблеми ЗАЕС є напівзаходами, які не вирішують проблему, а отже, “не повинні бути реалізовані”.
 
“Україна продовжить працювати з МАГАТЕ, а також з усіма іншими партнерами для того, щоб забезпечити безпеку Запорізької АЕС, повернути її під повний та надійний контроль України”, – додав Кулеба.
 
Нагадаємо, МАГАТЕ пропонує Україні та Росії укласти угоду про недоторканність Запорізької АЕС.
 
МЗС України відреагувало на пропозицію МАГАТЕ про “припинення вогню” навколо ЗАЕС. Спікер МЗС Олег Ніколаєнко заявив, що забезпечити ядерну безпеку на Запорізькій АЕС можна лише після її деокупації, демілітаризації та повернення під контроль України. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button