Україна

В Україні логічніше було б запровадити воєнний стан, а не надзвичайний, – Куйбіда – 1News

Треба дивитися, яка ситуація складається, і який режим краще підходить до тієї чи іншої ситуації, зазначив експерт

Василь Куйбіда
Фото з відкритих джерел

В Україні логічніше було б запровадити воєнний стан, а не надзвичайний. Про це в ефірі “Першого Незалежного” повідомив народний депутат України III, V, VI скликання, міністр регіонального розвитку 2007 і 2010 років Василь Куйбіда.

“Конституція передбачає два режими: режим надзвичайного стану і режим воєнного стану. Треба дивитися, яка ситуація складається, і який режим краще підходить до ситуації, яка зараз склалася”, – повідомив він.

Як зазначив Куйбіда, надзвичайний стан запроваджується тоді, коли є загроза техногенного чи природнього характеру, або ж є загроза захоплення влади, терористичних актів, чи зміни конституційного ладу. 

https://www.youtube.com/watch?v=fwmKRzn7FvU

“Ми точно розуміємо, що у нас немає природніх катаклізмів, немає техногенних зараз великих, отож може йтися тільки про загрозу зміни влади чи зміни конституційного ладу, або ж терористичні акти”, – зауважив він.

За словами гостя студії, воєнний стан запроваджують тоді, коли є загроза нападу з боку іншої держави. “Не обов’язково, коли вже є напад, але коли є загроза нападу, то вводиться воєнний стан. Тому логічно було б вводити зараз воєнний стан, принаймні в прикордонних областях і тих, що межують з окупованими Донецькою і Луганською областями”, – сказав Куйбіда.

1News за темою: Воєнний стан в Україні буде запроваджено лише в разі потреби, – Данілов

Нагадаємо, раніше 23 лютого Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей. Однак для набуття чинності його має схвалити Верховна Рада.

Тим часом у районах, які межують з РФ і Білоруссю, тимчасово окупованою територією України та прилеглих до морського узбережжя, вже ввели додаткові тимчасові режимні обмеження. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button