Україна

KSE: наступного тижня половина областей може опинитися в “червоній” зоні

Більше половини регіонів в Україні можуть опинитися в “червоній” зоні епідбезпеки вже з наступного тижня. Про це зазначають у Київській школі економіки( KSE), пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Наступного тижня у нас вже більше 50% регіонів можуть бути в “червоній “зоні. Відповідно, наступного тижня ми очікуємо рішення уряду про те, чи буде перевищення 50% регіонів в “червоному” рівні визначальним критерієм для впровадження загальнонаціонального локдауну”, – заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганіченко під час прес-брифінгу.

За його словами, показали перевищення порогів для входження в “червону зону” Миколаївська і Черкаська області. Юрій Ганіченко зазначив, що також необхідно впроваджувати додаткові обмеження у Вінницькій та Хмельницькій областях.

За словами Ганіченка, Чернігівська, Рівненська та Тернопільська області також незабаром можуть увійти в “червону” зону епідбезпеки. Водночас ситуація в Івано-Франківській області стабілізується, але там досі найбільша кількість активних хворих.

Крім цього, експерт зазначив, що Україна залишається в п’ятірці країн Європи у зв’язку з найбільш критичною ситуацією з коронавірусом.

“За останні три тижні смертність в Україні досягла пікового значення попередньої хвилі і продовжує сильно зростати. Протягом останніх трьох днів у нас абсолютні максимуми за кількістю добових летальних випадків”, – сказав він.

Ганіченко додав, що рівень госпіталізації дещо сповільнився, водночас кількість госпіталізацій на чверть перевищує кількість виписаних хворих.

Back to top button