Цікаве

Лише кожна п’ята людина з симптомами коронавірусу проходить тестування

Як показало дослідження британських вчених з Public Health England і Королівського коледжу Лондона, менше 20% людей, що мають характерні для коронавірусу симптоми, роблять тести, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

У дослідженні взяли участь більше 74,5 тисяч осіб. Тільки 52% з них взагалі змогли визначити основні симптоми коронавірусу у вигляді кашлю, лихоманки, втрати смаку і запаху, повідомляє BMJ. Встановлено, що лише 18% з володарів цих симптомів проходили через тестування за власною ініціативою, і тільки 43% наважувалися на самоізоляцію, яка рекомендується після появи характерних ознак. Все це дуже сумно, оскільки людина з симптомами, яка не пройшла через тест і не перебуває на самоізоляції, може заражати оточуючих.

Автори дослідження називають цю ситуацію ненормальною, вони вважають, що людям потрібно активніше пояснювати, які симптоми COVID-19 є ключовими, наскільки важливо в разі їх появи негайно вирушати на тестування і до появи результатів тестів перебувати на самоізоляції, повідомляє The Daily Mail. Тільки дотримання цих правил допоможе захистити інших від хвороби, яка може виявитися для них фатальною. Особливо часто нехтують тестами і самоізоляцією молоді люди, впевнені в тому, що їм самим коронавірус не є небезпечним. Однак вони можуть заразити представників старшого покоління.

 

 

 

 

Back to top button