Україна

“Крота” із СБУ засуджено 14,5 років в’язниці


 Крота із СБУ засуджено 14,5 років в язниці

Засуджено колишнього співробітника української спецслужби, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь Росії.

За матеріалами CБУ до 14,5 років в’язниці засуджено “крота”, який працював на російські спецслужби. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що засуджено колишнього співробітника української спецслужби, який проводив розвідувально-підривну діяльність на користь Росії.

“Ми продовжуємо курс на самоочищення Служби і не збираємося зупинятися. СБУ – це не місце для агентів кремля та людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народу – має відповісти згідно із законом”, – наголосив голова СБУ Василь Малюк.

За даними слідства, зрадник входив до складу одного із регіональних органів силового відомства.

“За три місяці до початку повномасштабного вторгнення він за своєю ініціативою вийшов на зв’язок з представником російської спецслужби і запропонував йому співпрацю в обмін на гроші. За завданням агресора зрадник приховано збирав установчі дані своїх колег та їхніх родичів, а вже після 24 лютого розпочав розвідку місць дислокації підрозділів Сил оборони на території Кіровоградської області. Насамперед він намагався виявити локації можливого базування української бойової авіації”, – йдеться у повідомленні.

Зібрані відомості ворожий агент планував передати своєму російському куратору, але співробітники СБУ викрили “крота”, задокументували його злочинну діяльність та затримали наприкінці лютого минулого року у Кропивницькому. Суд визнав агента винним у державній зраді.

Раніше повідомлялося, що кремлівській пропагандистці Монтян повідомили про підозру, а в Чернігові затримали чиновника Укрзалізниці, який коригував удари по Києву.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button