Україна

Країни Європейського союзу ведуть переговори, щоб знайти способи захистити свої економіки – 1News


Фото з відкритих джерел

Німеччина та Італія також намагалися захистити свої банківські сектори

Країни Європейського союзу, включаючи Німеччину, Францію та Італію ведуть переговори, щоб знайти способи захистити свої економіки. Зокрема, якщо блок введе санкції проти Росії у зв’язку з агресією проти України. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами людей, знайомих з ходом переговорів, уряд прем’єр-міністра Маріо Драгі проводить переговори з партнерами по ЄС про те, як пом’якшити вплив каральних заходів на ключові сектори економіки Італії, включаючи обговорення потенційних винятків для енергетичного сектора з деяких обговорюваних фінансових заходів.

Німеччина та Італія також намагалися захистити свої банківські сектори, причому Рим запропонував замість цього націлитися на окремих осіб, а не на широку смугу російської економіки.

Німеччина, Франція, Нідерланди і Польща входять до числа країн ЄС, які висловили стурбованість наслідками введення санкцій проти деяких секторів, включаючи енергетику, сировину і банки. Росія є основним джерелом природного газу в Європі, причому близько третини її експорту проходить через українські трубопроводи.

За словами одного зі співрозмовників, в січні Італія направила неофіційний документ в Єврокомісію, який готує потенційні санкції для блоку, в якому викладалися побоювання Риму з приводу того, як ці заходи можуть відбитися на його власній економіці.

1News за темою: США виключають запуск “Північного потоку-2” протягом наступних місяців, – Салліван

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявляв, що Європейський Союз готує санкції проти Російської Федерації у разі наступу на Україну. Зокрема вони стосуються блокування російського газопроводу “Північний потік-2”.

Також повідомлялося, що виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на пресконференції після зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем заявив, що російський газопровід “Північний потік-2” не відповідає енергетичній політиці Європейського Союзу, яка включає декарбонізацію.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button