Україна

Ковідна тисяча – до отримувачів включені особи від 14 років – новини


Фото з відкритих джерел

Зокрема “ковідну” тисячу можна відтепер витратити на освіту, культуру та спорт

Кабінет Міністрів України поширив виплату 1 тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу на осіб від 14 років та розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити кошти. Про це йшлося під час засідання уряду, яке транслювалося в Youtube.

Як зазначається, постанова набирає чинності з 7 лютого. Документом був розширений перелік за рахунок послуг в сфері освіти, культури та спорту, товарів спортивного призначення, друкованих засобів масової інформації, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

Новини за темою: Нацбанк оцінив, як “тисяча вакцинованим” вплине на ВВП

При цьому, постановою уряду встановлено, що 1 тисяча гривень надається вакцинованими виключно для придбання у безготівковій формі:

  • послуг у сферах культури;
  • освіти (у тому числі оплата здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках, секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, харчування в закладах освіти, проживання в гуртожитках закладів освіти);
  • фізичної культури і спорту;
  • здійснення внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом;
  • для придбання книжок, друкованих засобів масової інформації;
  • товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів;
  • для придбання отримувачами допомоги віком від 60 років лікарських засобів.

Також в пояснювальній записці наголошувалося, що в умовах встановленого Кабінетом Міністрів карантину потребують підтримки особи віком від 14 років шляхом надання допомоги у розмірі 1 тисячі гривень.

Новини за темою: “Тисяча за вакцинацію”. У Мінекономіки назвали терміни закінчення програми

Раніше повідомлялося, що громадяни з інвалідністю 1 та 2 груп зможуть витратити кошти за повну вакцинацію від COVID-19 на ліки та комунальні послуги. Сьогодні уряд мав дати протокольне доручення щодо розширення послуги “є-Підтримка”.


[ad_2]
Source link

Back to top button