Україна

Костел св. Миколая в Києві передадуть парафії Римсько-католицької церкви


Костел св. Миколая в Києві передадуть парафії Римсько-католицької церкви

Міністерство культури та інформаційної політики жде, ухвалення парламентом зміни до закону Про оренду державного майна.

Костел св. Миколая в Києві передадуть в користування парафії Римсько-католицької церкви після внесення необхідних змін до законодавства і створення Національного будинку музики. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

“Ще у вересні 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження, яким визначено перспективне завдання – передача Костелу святого Миколая в постійне безоплатне користування парафії святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви в Україні. Це можливо буде зробити після того, як будуть внесені необхідні зміни до законодавства і Національний будинок органної та камерної музики, який протягом багатьох років використовував костел як свій концертний майданчик, отримає інше приміщення”, – йдеться в повідомленні.

Відомство нині чекає, коли Верховна Рада ухвалить зміни до закону Про оренду державного майна, що дасть змогу передати костел громаді.

Міністерство зазначає, що досягнуто домовленостей про передання в державну власність від Федерації профспілок України одного з об’єктів культурного призначення – частини будівлі Міжнародного центру культури і мистецтв на вулиці Героїв Небесної Сотні, де здійснено попередні проєктні дослідження, щоб розмістити Національний будинок органної музики.

Як відомо, 9 червня Верховний суд Нідерландів ухвалив остаточне рішення повернути скіфське золото Україні. Тим самим він підтвердив рішення апеляції дворічної давності на користь Києва.

Мінкульт анонсував повернення скіфського золота

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button